Slutspurten, sportväxeln, full gas!

14.12.2017


Hejsan!

Jag skrev i söndags om att vi nu växlar till sportläget, vi gör som Tidemand och vinner rallyt! Vilken vecka! Flera nya Skoda-bilar har blivit sålda, men det är inte så konstigt! Vilken bil man än väljer hos oss så är det en grymt bra bil. Skoda Fabia som bl.a har blivit utsedd till "årets långtest vinnare" av Vibilägare, den privatleasar du för 1795kr/månad inkl service och vinterhjul. Skoda Octavia, nu med facelift. Faceliften innehåller framförallt full LED strålkastare och uppvärmd ratt. Skoda Superb, fullutrustad för strax över 300.000kr eller 4.300kr/månad inkl service vid privatleasing. Skoda Karoq är redan en stor testvinnare innan bilen finns i hallarna. Slutligen Skoda Kodiaq, behöver den någon närmare presentation? Nä Kodiaq är vår största succé någonsin!

Jag frågar ofta mina kunder vad de upplever att de saknat i sin tidigare bil, som de vill ha i sin nya bil. Det finns ett tydligt mönster, se här:

1. Fyrhjulsdrift. 2. Parkeringsvärmare. 3. Backkamera. 4. Automatlåda.

Det här alltså de vanligaste kraven, helt rimligt och mycket bra funktioner alltihop. Alla dessa krav kan jag erbjuda på våra familjebilar och till rimliga belopp. Jag upplever ändå att priset har en stor betydelse när man väljer bil. Man vill känna att man gör en bra affär, självklart. 

Vad känner ni att en ny bil får kosta? Känslan jag har fått är att 400.000kr är max vad man vill lägga på en ny bil. Det är liksom någon magisk gräns. Håller ni med? (kommentera gärna här nere vad ni tycker)

Även om man lätt kan fastna vid den stora siffran, bör man ändå tänka igenom bilägandet i steg 2. Jag har gjort en liten enkel uträkning som visar hur det skiljer i månadsbelopp mellan en begagnad bil och en ny bil, jag räknar på en schablon om 1500mil/år. 

Begagnad Volvo V70 D3 Momentum 2015, Miltal: 10.500 / Traditionellt billån.

Bilpris: 149.000kr, Nybilsgaranti: saknas / Vagnskadegaranti: saknas. / Serviceavtal: saknas.

-Kontantinsats 20% : 29.800kr

-Månadsbelopp vid 84månader och 3,95% ränta: 1.627kr

-Försäkring: 454kr/månad.

-Service-rep/månad: 582kr.

-Skatt/månad: 300kr

Denna bil betalar du ca: 2.963kr/månad för, detta är om du klarar dig undan större rep.

Ny Skoda Octavia Style TSI115 2018, Miltal: 0 / Privatleasing.

Bilpris: 229.000kr, inkl v-hjul, MoK, Drag, Webasto,osv. Nybilsgaranti: 3år / Vagnskadegaranti: 3år. / Serviceavtal: Ja

-Kontantinsats: 0kr

-Månadsbelopp: 3.060kr

-Försäkring: 207kr/månad.

-Service-rep/månad: 100kr, vid fel träder nybilsgaranti in.

-Skatt/månad: 30kr

Denna bil betalar du ca: 3.397kr/månad för. (inga otrevliga och oväntade påkostnader tillkommer)

Det är ganska fantastiskt att du kan åka en helt ny, välutrustad och kritikerrosad Skoda Octavia utan kontantinsats för endast 434kr extra/månad, du har full trygghet och dessutom behöver du inte betala av bilen i 7år! Du byter efter 3år till en ny bil igen! OTROLIGT!


Imorgon går Bilcity Open av stapeln, ni blir självklart informerad om det när vinnare är utsedd!

Trevlig fredag och helg!

/Anders