Geneva Motorshow 2018 "rykten"

26.02.2018

Hejsan! 

Jag skall dra en kort update med det senaste jag nu lyckats läsa mig till på den vida webben (google+Skoda Auto+massor med olika motorforum) angående Skoda och Geneva motorshow 2018. Informationen är ganska "spot on", eftersom Skoda Auto gått ut med det mesta om vad som skall visas, man hoppas ju alltid givetvis på någon extra bonus nyhet, även om det räcker och blir över med det som förväntas visas upp!

När det gäller nya bilmodeller och nyheter så är alla biltillverkarna väldigt hemliga, det beror mycket på att man inte vill att konkurrenterna skall se vad man har i görningen innan man lanserar. Vi återförsäljare vet oftast inte mer än allmänheten om de olika koncepten och nya modellerna. Det är så det måste få vara!

Det verkar bli följande "nyckel lineup". Kodiaq L&K, Fabia Facelift, Skoda Vision X (koncept), ny 2,0 TSI bensinmotor för Superb och Octavia vRS och introduktionen av nya digitala instrumentpanelen i Octavia, Superb och Kodiaq.

Det nya Vision X konceptet ger oss en glimt av Skodas senaste designspråk. Konceptet får också ett nytt infotainment system med en ännu större pekskärm och ett nytt koncept när det gäller infotainment och anslutningar. Vision X konceptet öppnar också upp det lite för en ny hybrid drivlina som eventuellt kommer att kombineras med en CNG-driven fyrcylindrig turbo motor.

En viktig nyhet tror jag kommer att vara nya Skoda Fabia facelift som kommer att göra offentlig debut på Geneva Motor Show. Fabia är ju en riktig Favorit :-) (Intern skämt)

Den lätt uppdaterade Fabian kommer att få reviderade LED-strålkastare och LED-bakljus. Infotainment systemet Swing erbjuder en 6,5-tums skärm och levereras med Skoda Connect tillsammans med nya SmartLink + som är utrustad med Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink och SmartGate-standarder. Skoda Fabia facelift kommer också att erbjuda online trafikinformationstjänst med realtidsinformation om trafikläget osv.

Under huven kommer Skoda Fabia att finnas med fyra bensinmotor alternativ (diesel utgår), alla med tre cylindrar och en volym på 1,0 liter, effekt från 55 hk till 106 hk. Alla motorer kommer att gå att kombinera med DSG lådan (Vi får se vilka som blir aktuella för Sverige)

När det gäller nya Skoda Kodiaq L&K kommer den att ta toppositionen i Kodiaqs modellutbud (Ambition, Style, Scout, Sportline och Laurin & Klement) och komma med en hel massa kosmetiska uppdateringar som ex; kromgrill, 19-tums Sirius-aluhjul, full-LED-strålkastare, och en modifierad bakre stötfångare, nedlackerade sidor osv.

Under huven får Kodiaq L&K givetvis som tidigare fyrhjulsdrift (Haldex) men ett nytt motorutbud. I serien ingår nu en 1,5-liters TSI-bensinmotor som levererar ut 150 hk och befintliga 2,0 liters bensinaren har man spetsat till med +10hk, alltså totalt 190hk.

Nu verkar det även bli aktuellt med en helt digital instrumentering för Karoq, Octavia, Superb och Kodiaq. Detta har sedan tidigare pratats om till Karoq, men nu verkar alla våra störrre modeller ha det på G. 

Kan man hoppas på något helt oväntat då? Det tycker jag absolut man kan göra, det är ju bilsalongen för tusan! Allt kan hända...

Trevlig kväll!

/Anders